SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

jueves, 7 de enero de 2016

CGT GUANYA UNA SENTÈNCIA SOBRE EL PERMÍS DE LACTÀNCIA PER ALS PARES


CGT GUANYA UNA SENTÈNCIA QUE AVALA EL PERMÍS DE LACTÀNCIA PER ALS PARES, ENCARA QUE LA MARE NO TREBALLI.



Dimecres 30 de desembre de 2015

En els últims anys, Correus ha emprès una lluita contra els permisos retribuïts recollits en l'article 58 del conveni col·lectiu. Han establert una interpretació cada vegada més restrictiva, denegant dies de permís, sobretot quan hospitalitzen al familiar d'un treballador. També s'han dedicat a no concedir permisos per lactància als pares que demanen gaudir-ho en jornades completes (4 setmanes de durada), al·legant excuses del més variades i escandaloses. Recordem que el conveni col·lectiu reconeix aquest dret, solament si la mare treballa. En canvi, s'han dictat nombroses sentències (fins i tot en el Tribunal de Justícia de la Unió Europea) i s'han introduït canvis legislatius que avalen el dret a lactància del pare, encara que la mare no treballi. Així i tot, Correus en més d'una ocasió ha negat aquest dret en tots dos casos, saltant-se el seu propi conveni col·lectiu.

Recentment, la secció numero 5 del jutjat social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, ha dictat una sentència en la qual avala el permís de lactància en jornades completes per a un treballador laboral de Correus, encara que la mare no es trobi treballant en aquest moment. El treballador va sol·licitar aquest permís a Correus en dues ocasions, en una d'elles la mare no treballava, i en una altra si es trobava en actiu. Però Correus va negar aquest dret en les dues situacions. En aquest sentit la sentència dóna una estirada d'orelles a la nostra empresa incidint que malgrat que es donaven les condicions establertes per exercir aquest dret, Correus no ho va concedir i no va motivar la decisió.
La sentència estableix que quan Correus ha denegat el permís de lactància al pare, es produeix una vulneració del dret a la igualtat i una restricció de l'article 14 de la Constitució Espanyola referent a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe. Textualment estableix que s'ha adoptat una “interpretació restrictiva en un dret que esta vinculat al dret a la igualtat”.

Aquesta resolució judicial és molt important per a tot el personal laboral de Correus, perquè avala que tots els pares puguin gaudir del permís a lactància encara que la mare no treballi. D'aquesta forma s'iguala a l'alça un dret que ja existia entre el personal funcionari. Concretament la sentència especifica que La interpretació aplicada per l'empresa demandada suposaria també una altra vulneració del dret a la igualtat i no discriminació de l'actor respecte al personal funcionari de la mateixa empresa demandada, i respecte al personal laboral de l'Administració General de l'Estat i de la resta d'administracions públiques i entitats dependents de la mateixa".
Aquesta sentència no deixa cap dubte sobre aquest dret, i demostra una vegada que Correus no té el més mínim interès a conciliar la vida laboral i familiar dels seus treballadors.


PER LA NOSTRA BANDA, CGT SEGUIREM TREBALLANT PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS LABORALS I SOCIALS.

No hay comentarios:

/