SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 29 de junio de 2018

LA DIRECCIÓ DE CORREUS NO ENTÉN QUE SER PARE ÉS COMPARTIR RESPONSABILITATS I CURES

PERMÍS RETRIBUÏT: ACUMULACIÓ DE LACTÀNCIA EN PARES, 28 DIES NATURALS, PER COMPARTIR DRETS I DEURES AMB LA MARE, PER LA IGUALTAT!!



El permís per lactància, ha de considerar-se com una mesura conciliadora de la vida familiar i laboral, per tant, AQUEST PERMÍS RETRIBUÏT, no ha de recaure tota la seva càrrega en la mare, sinó que per igualtat i corresponsabilitat, ha de ser regulat per a ús indistint de la mare o el pare.

Correus, salvant alguna excepció, DENEGAVA aquest permís al pare empleat de Correus, en els casos on la mare NO treballés de forma remunerada. Al·legaven que la mare podia ocupar-se dels fills i filles en estar aturada, sent això una interpretació unilateral del permís i perjudicant els drets i la conciliació familiar del pare.


CGT, fa uns mesos, vam procedir a denunciar el cas d'un company afiliat de CGT de Canàries i aquest mes de juny, la Directiva de Correus va rectificar i li va reconèixer aquest dret abans de celebrar-se el judici, però va ser una rectificació fruit d'una denúncia prèvia.


Des de CGT, hem impulsat aquestes demandes, al marge de si la mare tenia nòmina, subsidi de desocupació, ajuda d'inserció o qualsevol altra percepció. Aquest NO era el tema de fons, sinó el dret del pare a participar en les cures de la mainada i el deure de realitzar les tasques inherents a tenir fills/es, per igualtat i per justícia.

Què és el permís de lactància?
És un permís regulat per l'article 34.7 de l'Estatut dels Treballadors que dóna dret a una hora d'absència del treball, fraccionable en dues mitges hores, en cas de naixement de fill, adopció o acolliment, per a la lactància del menor fins que aquest compleixi nou mesos. La durada del permís s'incrementarà proporcionalment en els casos de part, adopció o acolliment múltiples.

Aquest permís en Correus és de 28 dies naturals. Per a més informació pots contactar amb la secció sindical de CGT Correus de Tarragona




No hay comentarios:

/