SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 11 de enero de 2019

REPARTIMENT DE ENVIAMENTS REGISTRATS


LA QUANTITAT D'OBJECTES A REPARTIR HA DE SER REALISTA, NO LA QUE ENS DIGUI L'ENCARREGAT DE TORN



Des de fa anys veiem com disminueix el nombre de treballadores a Correus. La direcció s'ha emparat en un qüestionable descens de la càrrega de treball per a justificar els dimensionaments que han anat delmant carteries i unitats d'urgents.
L'increment de la paqueteria o l'augment de correu certificat i notificacions després de la fallida de Unipost posen en relleu la insuficiència de plantilla que es sofreix a Tarragona i arreu de Correus.
Des de CGT, en repetides ocasions, hem sol·licitat a Correus, que ens faciliti els barems en què es basen aquests estudis de dimensionament i no han atès la nostra petició. L'última informació de la qual disposem, data de fa alguns anys i Correus xifrava el lliurament de certificats a domicili en una mica més de tres minuts i mig. El temps recorregut en repartiment sense lliuraments es fixava en 16 minuts per quilòmetre, per al repartiment a peu, i en 3 minuts, per al repartiment motoritzat.
Davant la imposició per part de les prefectures de ritmes de treball difícilment assumibles, des de CGT defensem un repartiment que prioritzi la funció de servei públic, així com un compliment estricte de la normativa laboral vigent. Per a això, cadascun de nosaltres hauria de ser conscient que no poden treure's a repartiment quantitats d'enviaments registrats impossibles d'assumir.
Podent variar en funció de les característiques de la ruta diària, una quantitat d'entregues registrades que entenem raonable estaria entorn de les 40 entregues, tenint en compte que també hem de repartir el correu ordinari dins dels límits de la nostra jornada laboral.

Si ho fem totes, i cada dia, farem evident la necessitat urgent d'augmentar el nombre de treballadores i revertir els dimensionaments. No serà fàcil i haurem de lluitar contra la nostra tendència personal a "treure-ho tot", i a les pressions insistents d'alguns caps d'unitat, però des de CGT pensem que és una manera eficaç de recuperar un servei de qualitat.


No hay comentarios:

/