SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

miércoles, 3 de junio de 2020

ADAPTACIÓ DE LA JORNADA PER CONCILIACIÓ


JA NO ÉS NECESSÀRIA LA REDUCCIÓ DE JORNADA PER A PODER CONCILIAR

Des de l'entrada en vigor del RD 6/2019, que modifica l'article 34.8 de l'Estatut dels Treballadors, es té dret a poder adaptar la jornada laboral per a compatibilitzar el treball i la vida personal en els següents termes; 

les persones treballadores tenen dret a sol·licitar les adaptacions de la durada i distribució de la jornada laboral , en l'ordenació del temps del treball i en la forma de prestació, inclosa la prestació del seu treball a distància (teletreball), per tal de fer efectiu el seu dret a la conciliació de la seva vida familiar i laboral.

Aquest dret és compatible amb la reducció de jornada, però això no implica que la reducció de jornada sigui obligatòria.

QUI EL POT SOL·LICITAR?

-Pares i mares amb fills menors de 12 anys

-Persones amb familiars dependents al seu càrrec

PER A SOL·LICITAR-LO HEM DE:

-Presentar per escrit una sol·licitud on s'exposi els motius pels quals se sol·licita l'adaptació i l'horari sol·licitat.

-Correus ha d'obrir un procés de negociació amb la persona sol·licitant.

-En el termini de 30 dies, Correus ha de respondre a la sol·licitud i només hi ha tres possibles respostes:

-Acceptar la petició

-Proposar una alternativa que permeti cobrir les necessitats de conciliació

-Denegar la petició, argumentant el motiu de la negació amb raons objectives

En cas de no estar d'acord amb la decisió presa per Correus, tindrem 20 dies per a presentar demanda davant el jutjat social, on podrà exigir danys i perjudicis per la denegació o la demora en l'exercici del seu dret.

Per a resoldre el conflicte entre empleat i Correus s'acudeix al procediment ad hoc previst en l'article 139 de la Llei 36/2011 de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, un procediment que té caràcter "urgent i preferent".

Per a presentar una demanda per aquest motiu, no és obligat assistir ni amb un advocat ni amb procurador, ho pot fer el treballador pel seu compte.




No hay comentarios:

/