SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 23 de octubre de 2020

COM AFRONTAR EL TANCAMENT DE L'AULA O COL•LEGI DELS MENUTS DE CASA PER COVID 19

 


Existeixen dos supòsits:
SUPOSAT 1; La nostra fill/a NO ha contret el COVID 19
SUPOSAT 2; La nostra fill/a ha contret el COVID 19


En el SUPOSAT 1, a l'empar del PLAN MECUIDA (de moment vigent fins al 31 de gener de 2021) les persones treballadores que puguin acreditar un deure de cura d'un menor, poden sol·licitar, sempre que estiguin justificades, i siguin raonables i proporcionades, mesures com ara: canvis de torn, alteracions de l'horari, horari flexible, jornada partida o continuada, canvi de centre de treball, canvi de funcions, o una reducció especial de la seva jornada de treball i de salari fins a aconseguir el 100%.
També pot emparar-se en l'article 34.8 del ET que estableix que: «Las personas trabajadoras tienen derecho a solicitar las adaptaciones de la duración y distribución de la jornada de trabajo, en la ordenación del tiempo de trabajo y en la forma de prestación, incluida la prestación de su trabajo a distancia, para hacer efectivo su derecho a la conciliación de la vida familiar y laboral».

Això vol dir que les persones treballadores (amb fills menors de 12 anys) poden sol·licitar l'adaptació de la seva jornada laboral sense necessitat de reduir la seva jornada laboral ni conseqüentment el seu salari.


Una altra opció és sol·licitar una llicència sense sou regulada en l'art. 59 de l'actual Conveni de Correus que diu així:
El personal que hagi complert almenys un any de serveis efectius podrà sol·licitar llicència sense sou per un termini no inferior a deu dies, ni superior a tres mesos.


En el SUPOSAT 2 a més de ser-li aplicable tots els conceptes del supòsit 1, també li són els que ara exposarem.


Cal tenir en compte que si un nen o un altre membre de la família dóna positiu, existeix L'OBLIGACIÓ DE REALITZAR LA QUARANTENA a tots els membres de la unitat de convivència, i en aquests casos es pot expedir una baixa mèdica d'aïllament per contacte o exposició que permeti l'absència del treball per a evitar altres contagis.


Val la pena recordar que si no assistim al treball per aquesta causa, i justifiquem l'absència, no existeix un incompliment laboral objecte d'iniciar un règim sancionador. En aquests casos, sempre es recomana posar-ho en coneixement a l'empresa per a sol·licitar drets que li permetin al treballador no assistir al seu lloc de treball o directament sol·licitar una baixa mèdica per estar exposat de manera directa amb un membre de la família que ha donat positiu.


També existeix la possibilitat de sol·licitar els permisos contemplats en els Art. 58 i 60 del III conveni col·lectiu de Correus. (dies per malaltia greu d'un familiar i reduccions de jornada)


En ser un tema tan dinàmic, pot ser que hi pugui haver futurs Reals Decrets que modifiquin o afegeixin opcions noves a les esmentades.


Per més informació no dubteu en contactar amb nosaltres. (publicat el 23/10/2020)

 


 

No hay comentarios:

/