SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

miércoles, 15 de septiembre de 2021

INSPECCIÓ DE TREBALL DONA TRES MESOS A CORREUS PER FER L'AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS A LA URP DE REUS

 

CGT Correus Tarragona, en el marc de les seves accions sindicals per assolir; la cobertura de tots els barris i zones de repartiment, l'eliminació dels doblatges i recàrrecs de feina, recuperar la qualitat laboral perduda per les retallades dels últims anys, una contractació suficient i un servei públic i de qualitat, vam denunciar a inspecció de treball la falta d'una avaluació de riscos psicosocials a Reus.

Tot va començar a partir del cansament de la plantilla que va dir prou d'aquestes condicions laborals i va sol·licitar a l'empresa una avaluació de riscos psicosocials, donats els nivells d'estrès permanent, el desgast, la poca conciliació familiar, etc., tot derivat de l'alt ritme i càrrega de treball diari.

 L'empresa davant d'aquesta sol·licitud va guardar silenci durant un mes, fins que CGT els vam pressionar amb la convocatòria de vaga, aleshores, el 15 d'abril van convenir que farien l'esmentada avaluació sense marcar cap data de termini. En el dia d'avui encara no han fet cap avaluació.

Vist que la directiva de Correus incomplia el seu propi compromís adquirit amb la plantilla, CGT Correus Tarragona vam denunciar els fets a Inspecció de Treball i el passat dia 7 de setembre la mateixa Inspecció ens donava la raó a CGT i li establia a Correus un termini de tres mesos per avaluar els riscos psicosocials. 

PER QUÈ CGT CORREUS TARRAGONA INSISTEIX TANT AMB LES AVALUACIONS DE RISCOS PSICOSOCIALS?

 En primer lloc és per determinar amb una base fidedigna i legal, si les condicions laborals a Correus són les correctes per tindre uns mínims de seguretat i salut laboral.

 En segon lloc, partint d'aquesta base, invitar a la directiva a corregir les deficiències detectades en pro d'acabar amb la dinàmica "d'anar sempre de cul".

 En tercer lloc, en els centres de treball on el resultat d'una avaluació sigui negativa, es pot donar el cas, segons les circumstàncies, que existeixin atenuants enfront de possibles litigis per expedients sancionadors.

 També existeix la possibilitat que una baixa mèdica per depressió o ansietat pugui ser considerada com accident de treball.

  En definitiva, CGT insistim perquè és el camí per millorar el dia a dia de les companyes i companys i una forma d'oferir-los més protecció, tant de salut com jurídica i laboral.

 

CREUS QUE AL TEU CENTRE DE TREBALL NECESITEU UNA AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS? 

CONTACTE AMB CGT CORREUS TARRAGONA I VISITAREM EL TEU CENTRE PER TAL D’AJUDAR-VOS.


 

 

No hay comentarios:

/