SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

jueves, 16 de junio de 2022

CGT INFORMEM SOBRE ELS DIES ADDICIONALS D'AP's D'AQUEST ANY 2022

 


ELS FETS

TAL COM ESTIPULA EL CONVENI COL·LECTIU I EL CALENDARI LABORAL, TENIM DRET A DOS DIES ADDICIONALS DE DESCANS PER AL FET QUE AQUEST ANY EL 24 Y 31 DE DESEMBRE CAUEN EN DISSABTE.

CONVENI: ART. 58 q) (...) Cuando los días 24 y 31 de diciembre coincidan con sábados o festivos, la empresa reconocerá dos días adicionales de descanso.

CALENDARI: PUNT 9. ASUNTOS PARTICULARES NAVIDAD (24 y 31 de diciembre, sábados) (...) por la coincidencia en el año 2022 de los días 24 y 31 de diciembre con sábado, se reconocen dos días adicionales de descanso al personal funcionario y laboral (sujeto a Convenio) activo en dichos días. Estos días adicionales de descanso se disfrutarán hasta el 31 de marzo de 2023.

LA POLÈMICA

Alguns caps d'oficina estan dient verbalment (no gosen fer-ho per escrit) que aquests dies no es podran gaudir fins a l'any que ve perquè al calendari hi ha la "coletilla" que només hi tenen dret el personal "activo en dichos días" i si algú estès aquests dies de baixa, no tindria dret al citat descans.

EL QUE DIEM CGT CORREUS TARRAGONA

-1) Dubtem de la legalitat de què el Calendari Laboral pugui ser més restrictiu que el Conveni Col·lectiu.

-2) En el suposat que fos legal privar d'aquests dies al personal que no estès actiu el 24 i 31 de desembre, l'empresa podria descomptar aquests dies en la següent nòmina o liquidació, per tant, no hi ha raó per una denegació anticipada d'aquests dies.

EL QUE RECOMANEM CGT CORREUS TARRAGONA

Sol·liciteu els dies que desitgeu per escrit de la forma habitual i en cas de denegació, l'empresa té l'obligació de fer-ho PER ESCRIT i MOTIVAT, no sent vàlida l'argumentació succinta de "por razones del servicio".

Qui pateixi una denegació d'AP's, que és vulneració d'un dret reconegut, pot contactar amb nosaltres per demanar assessorament i, si fos el cas, tramitar la demanda oportuna.


 

 

 

No hay comentarios:

/