SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

jueves, 9 de noviembre de 2023

SER EVENTUAL A CORREUS, ÉS SINÒNIM D'ACCIDENT

 El 26,50% de la plantilla de Correus és eventual i conformen el col·lectiu amb més sinistralitat de l'empresa. Gairebé la meitat dels accidents laborals de Correus són patits per personal eventual.

CGT ha tornat a denunciar en el CESL, la greu relació entre l'eventualitat i els accidents en Correus. 

CGT hem tornat a denunciar la greu relació entre la plantilla d'eventuals i els nombrosos accidents soferts per aquest col·lectiu, davant de la Comissió Estatal de Salut Laboral

La plantilla mitjana de l'any 2021 en Correus va ser de 48.446 persones, de les quals, el col·lectiu d'eventuals era de 12.842, això representa el 26,50% de la plantilla total, però, tanmateix, sofreixen prop del 50% dels accidents, tal com es veu en el quadre elaborat amb dades oficials.

TOTAL

NÚMERO

ACCIDENTES

ACCIDENTES

EVENTUALES

%

ACCIDENTES C/BAJA

2.967

1.343

45.26

ACCIDENTES S/BAJA

2256

1.075

47.65

IN ITINERE C/BAJA

502

199

39.54

 Les dades ens indiquen que el personal fix sofreix 1 accident per cada 12 persones, i el personal eventual 1 accident per cada 5 persones.Amb l'agreujant que a més és el col·lectiu amb més contractes a temps parcial, cosa que empitjora les estadístiques, ja que amb menys temps d'exposició al perill pateixen el mateix índex de sinistralitat.

Les causes d'aquesta alta accidentalitat es pot deure a diversos motius com; falta de formació en prevenció de riscos, falta de formació teòrica i pràctica en els equips a utilitzar, vehicles en mal estat, falta de mesures ergonòmiques, falta de mesures de seguretat, etc. però n'hi ha una que a CGT considerem que és clau, la pressió (directe o indirecte) per part de les Prefectures a aquest col·lectiu.

Amb aquestes dades tan preocupants, CGT ha tornat a sol·licitar un estudi específic sobre el tema i que es prenguin totes les mesures necessàries per a poder baixar aquestes estadístiques tan escandaloses, greus i impròpies d'una empresa pública.

Això posa de manifest que a més PRECARIETAT, més ACCIDENTS i Correus està obligada a posar fi a aquesta situació, ja que és l'única responsable.

PER A DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS, CGT!


 

No hay comentarios:

/