SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

lunes, 11 de julio de 2016

EXCEDÈNCIES VOLUNTÀRIES INCENTIVADES



RESUM DE TOT EL QUE CONEIXEM AVUI DIA DE LES EXCEDÈNCIES VOLUNTÀRIES INCENTIVADES

Per a coneixement de totes i tots, Informació sobre EXCEDÈNCIA VOLUNTÀRIA INCENTIVADA a Correus:

El que se sap fins al moment és que les bases del 2011, que estan en la Intranet, són valides i solament canvia la manera de cobrar-les.


Ens han concretat que a partir de la nòmina del mes de maig de 2016, es va produir una modificació pel que fa a l'abonament de les indemnitzacions del programa d'excedències voluntàries incentivades. Així com el càlcul de la indemnització no sofreix canvis, mantenint el nombre de mensualitats segons l'edat, el que si canvia és la seva forma de pagament, que depenent de l'edat que tingui el peticionari el dia de la concessió de l'excedència, i queda de la següent manera:

· Si l'empleat té 59 anys o més la indemnització serà abonada en un sol termini.

· Si l'empleat té 58 anys, la indemnització serà abonada en dos pagaments iguals. El primer amb la nòmina del mes de la seva concessió i el segon al cap de 13 mesos de la seva concessió.

· Si l'empleat té 57 anys, la indemnització serà abonada en tres pagaments iguals. El primer amb la nòmina del mes de la seva concessió, el segon al cap de tretze mesos de la seva concessió i el tercer 26 mesos després de la seva concessió.

L'empleat, en cap cas, podrà exigir que aquestes quantitats li siguin abonades abans dels terminis establerts anteriorment.

L'abonament de la quantitat que per indemnització correspon a cadascun d'aquests pagaments, està subjecta a l'IRPF i cadascun s'imputarà al període impositiu quan són abonats, que és quan són exigibles pel perceptor.

D'altra banda és Correus qui les autoritza o denega, en principi són per a llocs, segons ells, a amortitzar.

Els funcionaris es jubilen amb 60 anys complerts i 35 anys de servei amb això cobren el 100%

Si tens 57,58,59 anys i et concedeixen l'excedència voluntària incentivada no cobres el 100% (a menys que hagis cotitzat 35 anys) sinó que et lleven diners perquè correus no et cotitza a classes passives per tu i el
funcionari personalment no pot fer-ho (ho hem preguntat trucant a classes passives) a més, si canvia alguna llei i augmenten anys per poder jubilar-se al funcionari cobraria en cara menys.

Això no és el mateix per a laborals els quals si poden cotitzar a la seguretat social pel seu compte perquè arribats als anys de jubilació puguin cobrar el 100%. Com sabeu, un laboral no es jubila amb 60 sinó amb 66 i la quantitat que hauria de pagar a seguretat social depèn dels anys treballats i de l'edat que tingui.

No hay comentarios:

/