SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 12 de marzo de 2021

A REUS FEM UN PAS MÉS

 


Les retallades de barris i la falta de cobertura de vacants a l'UR-1 de Reus han derivat en una situació laboral insostenible i la plantilla reclama solucions.

CGT hem estat l'únic sindicat que hem plantejat possibles vies de pressió per revertir aquesta situació, hem tingut i tenim una posició als antípodes de les altres OOSS que, o ni han visitat l'UR-1 de Reus o han dit que no espot fer res a causa de "los puestos tipo". Cal dir que és veritat que la situació és molt complicada per "los puestos tipo" però no oblidem que van ser aquestes mateixes OOSS que avui ploren, les que van firmar i permetre que l'empresa convertís els barris en "puestos tipo".

En l'assemblea que vam celebrar el passat divendres, el 62% de la plantilla de l'UR-1 de Reus va sol·licitar a l'empresa que avaluï els riscos psicosocials, a causa de les altes càrregues de treball. Avui l'hem passat per registre dirigint-la a RRHH de Tarragona, a l'inexistent CSS de Tarragona, a la Direcció de la Zona III de Relacions Laborals i al d'apartament de la Zona III de seguretat i salut laboral.

També vam fer una ENQUESTA on es reflecteixen dades importants com aquestes:

- El 100% dels enquestats realitza doblatges.

- El 83% dels enquestats considera que les seves condicions laborals els afecta negativament la seva salut.

- El 79% dels enquestats considera que la seva càrrega de treball és excessiva.

- El 90% dels enquestats considera que hi ha insuficiència de plantilla

- El 83% dels enquestats considera habitual que se li encomanin càrregues de treball irrealitzables.

- El 100% dels enquestats diuen que "SEMPRE", no poden repartir la totalitat de la seva secció habitual o dels enviaments assignats.

- El 90% dels enquestats considera que en els objectius diaris són presents actituds empresarials d'insensibilitat i deshumanització.

-Més de la meitat dels enquestats (52%) asseguren haver rebut en algun moment ordres contràries al reglament o la Llei amb la finalitat de fer més feina de l'assumible. Un 7% ha recorregut a aquesta pràctica alguna vegada per la pressió laboral i un 62% es veu obligat ha fer-ho de manera recurrent. El 72% considera aquesta pràctica com a habitual en el dia a dia.

- El 55% dels enquestats s'han vist alguna vegada obligats a treballar fora de la jornada laboral per a acabar el repartiment, i un 79% ha sacrificat el seu dret a la pausa per a esmorzar, cal destacar que un 41% renúncia a esmorzar de manera recurrent.

-El 69% dels enquestats algunes vegades es veuen obligats a infringir el codi de circulació, un 48% ho fa de manera habitual..

 


Hem presentat l'enquesta realitzada i els resultats obtinguts a RRHH de Tarragona, a l'inexistent CSS de Tarragona, a la direcció de la Zona III de Relacions Laborals i al d'apartament de la Zona III de seguretat i salut laboral. Així mateix els hem invitat a reflexionar davant d'aquestes dades i els hem SOL·LICITAT:

-La realització d'una avaluació de riscos psicosocials en l'UR-1 de Reus, amb una metodologia consensuada prèviament amb els delegats de prevenció i treballadors que tingui en compte tots els factors psicosocials desfavorables i culmini amb accions de millora concretes per a eliminar riscos laborals psicosocials i millorar les condicions de treball.

-Que es cobreixin totes les seccions de repartiment de dilluns a divendres, i augmenti la plantilla del centre, amb personal indefinit.

-Que es realitzi un estudi amb participació dels delegats de prevenció de les seccions que tenen major càrrega de treball, augmentant i creant les seccions necessàries per a repartir la càrrega de treball.

-Conèixer els paràmetres que s'han utilitzat per a determinar el dimensionament de les càrregues de treball dels treballadors/es de l'UR-1 de Reus amb dades objectives, mesurables i comprensibles, entre altres, els següents:

- Temps mitjà de lliurament d'un enviament registrat.

- Temps mitjà que es triga a recórrer 1 km amb moto i furgoneta.

- Temps mitjà que es triga a recórrer 1 km a peu.

- Temps mitjà d'entrada en un portal per a dipositar la correspondència.

-Conèixer els Plans de Cobertura que s'apliquen en l'UR-1 de Reus.

-Ser contestats per escrit en un termini de quinze dies naturals.

CGT també hem ficat a disposició de la plantilla de Reus UR-1 els resultats de l'enquesta completa. Tenim un parell de companys, treballadors de l'UR-1 de Reus, que ús les ensenyaran.





No hay comentarios:

/