SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 17 de marzo de 2023

L'ÚLTIMA OCURRÈNCIA D'UNA CAP DE SECTOR DE TARRAGONA, REGISTRAR ELS CALAIXOS DE LA GENT MENTRE ESTAN REPARTINT!!!

Fa uns dies que CGT Correus Tarragona vam rebre queixes de companyes de Salou i Cambrils que havien patit registres dels seus calaixos mentre estaven repartint.

Quan van tornar de repartir, els respectius caps de les unitats, van explicar a la plantilla que la Cap de Sector havia regirat tots els calaixos (porque ella lo vale) i que havia trobat papers i objectes que no es poden tenir al calaix com per exemple una crema hidratant per les mans.

També es va exaltar la bondat d'aquesta Cap de Sector per que no va obrir cap acta sancionadora amb tot el que, segons ella, va arribar a trobar als calaixos.

El registre el va fer per que diu que els calaixos són de l'empresa i buscava avisos caducats i objectes, a parer seu,"prohibits".

L'assumpte tot ell, una mica surrealista.

És increïble amb quina facilitat es creen problemes i es deteriora l'ambient laboral quan s'està manat per personal que es creu que pot fer el que li doni la real gana, amb actituds prepotents i sent ignorants de les lleis i normatives laborals.

CGT Correus Tarragona, com no podia ser d'una altra manera, hem denunciat aquests fets a Direcció de Zona perquè aturi aquest desgavell, i poder evitar (però no la descartem) la via judicial per violació d'un dret fonamental a les treballadores.

 També hem sol·licitat la presumpta norma en la que es basa aquesta Cap de Sector per determinar els objectes prohibits.

EL QUE HEM DE SABER SOBRE ELS REGISTRES A LA FEINA

EL QUE DIU LA LLEI:

-L'art. 18.1 de la Constitució espanyola reconeix el dret a la intimitat, per tant, és un dret fonamental.

- L'art. 18 de l'Estatut dels Treballadors diu: "SOLO podrán realizarse registros sobre la persona del trabajador, en sus taquillas y efectos particulares, cuando sean NECESARIOS PARA LA PROTECCIÓN DEL PATRIMONIO EMPRESARIAL y del de los demás trabajadores de la empresa, dentro del centro de trabajo y en horas de trabajo.(...)"

JURISPRUDÈNCIA:

- El lloc de treball, encara que pertany a l'empresa, és un espai on el/la treballador/a realitza les seves funcions i normalment té pertinences personals i, per tant, el seu registre vulnerar el dret a la intimitat.

-Aquest tipus de mesures, han de ser IDÒNIES, NECESSÀRIES i PROPORCIONALS a l'objectiu a aconseguir (evitar robatoris) i el control han d'efectuar-se tenint en consideració el respecte a la dignitat del treballador.

- El registre a més ha de realitzar-se en presència del treballador afectat i comptar amb l'assistència d'un representant legal dels treballadors, o en absència, d'un altre treballador de l'empresa amb la finalitat de disposar d'un testimoni, per a salvaguardar la imparcialitat i objectivitat del registre, no sent vàlida la presència d'un altre cap.

EL QUE HAN DE SABER ELS CAPS QUE S'EXTRALIMITAN

L'article 84.p) de l'actual Conveni Col·lectiu tipifica com falta greu "El abuso de autoridad en el desempeño de las funciones encomendadas. Se considerará abuso de autoridad la comisión por un superior de un hecho arbitrario, con infracción de un derecho del trabajador/a reconocido por este convenio, el Estatuto de los Trabajadores o demás leyes vigentes del que se derive un perjuicio notorio para el subordinado." Poden comportar sancions de fins a dos mesos d'ocupació i sou, independentment de les sancions per danys i perjudicis que pugui establir la justícia ordinària.

 

JA EN TENIM PROU AMB LES SOBRECÀRREGUES DE FEINA, NO ENS CALEN LES IMPERTINÈNCIES DEL CAP DE TORN QUE S'AVORREIX

 

SI T'HAN REGISTRAT EL CALAIX, DENUNCIA-HO!!!

 

MENTRE UNS CALLEN I ALTRES DIUEN AMÉN, 

A CGT DIEM PROU!!!

 



 

No hay comentarios:

/