SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

miércoles, 20 de diciembre de 2023

CGT I LA MOBILITAT INTERMINISTERIAL

 

Desembre 2023.- Aquests dies en què comença la campanya per les pròximes eleccions sindicals estem veient com diverses Organitzacions Sindicals parlen de la Mobilitat Interministerial.

CGT fa anys que reclama, no sols la mobilitat per al personal laboral, sinó la plena inclusió del personal de Correus dins de l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat públic), d'on se'ns va excloure en 2007 amb la complicitat de les 4 organitzacions sindicals amigues de Feijóo (el que va acabar amb el funcionariat a Correus) i que ara proclamen als quatre vents el canvi de ministeri.

CGT vam realitzar diverses campanyes sobre aquest tema, incloent-hi una recollida de milers de signatures entre la plantilla demanant la reincorporació a l'EBEP del personal laboral i que es van lliurar en el Ministeri.


Actualment, el personal de Correus (i de moltes altres empreses i entitats públiques) tenim la consideració de personal de segona, sense reconèixer-nos molts dels drets que la Llei confereix al personal de les Administracions. 

És igual que hàgim aprovat un examen o mil proves.Ha de ser a través de la retirada de l'article 5 de l'EBEP i de la nostra inclusió en la Llei de Reforma de Funció Pública com podrem aconseguir que es reconeguin tots els nostres drets com a treballadors públics sent un d'aquests la "mobilitat interministerial".

CGT I LA PLATAFORMA D'EMPRESES PÚBLIQUES 

CGT fa anys que barallem aquesta qüestió, i per això no vam dubtar a sumar-nos a la iniciativa d'altres empreses públiques a conformar una plataforma amb els mateixos objectius. 

En aquesta plataforma estan ADIF, RTVE, Loteries i Apostes de l'Estat. 

Totes, amb problemes similars. I, curiosament, per part de Correus només està CGT, malgrat haver insistit a la resta d'OOSS a participar en la plataforma.

Des d'aquesta Plataforma vam remetre a l'anterior Govern un lot d'esmenes a la Nova Llei de Funció Pública on s'especifica, entre altres coses, que "aquesta Llei serà aplicable (...) al personal de les Entitats Públiques Empresarials". 


Actualment, aquesta Llei està a l'espera de reactivar-se en aquesta legislatura i des de CGT creiem que es podria donar el cas que sigui necessari pressionar al govern perquè finalment s'aprovi.


 


 

No hay comentarios:

/