SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

jueves, 14 de abril de 2022

NOU EPISODI SURREALISTA A TARRAGONA PROTAGONITZAT PER CCOO I UGT


 EL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT PROVINCIAL DE TARRAGONA, DESPRÉS DE DOS ANYS, PER FI CONVOCA A CGT A ASSISTIR A LES REUNIONS, AMB VEU PERÒ SENSE VOT.

BREU EXPLICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ DEL CSSP

QUÈ ÉS? És un òrgan col·legiat que permet a les treballadores de Correus de Tarragona mitjançant els seus representants sindicals, participar en la consulta de les actuacions de l'empresa en matèria de prevencions de riscos laborals.També permet a les treballadores conèixer i analitzar els danys produïts en la salut de la plantilla, per a identificar les seves causes i proposar mesures preventives.

QUINS TEMES ENS AFECTEN A TARRAGONA I QUE ES PODEN TRACTAR EN AQUEST COMITÈ? Entre altres les sobrecàrregues de treball i els seus factors psicosocials associats.

QUI HI SON PRESENTS EN AQUEST COMITÈ DE TARRAGONA? CSIF, CCOO I UGT.

QUIN ÉS EL PAPER DE CGT EN AQUEST COMITÈ A TARRAGONA? CGT no vam obtenir prou vots en les últimes eleccions sindicals a Correus de Tarragona per obtenir un delegat de prevenció i vam quedar fora d'aquest comitè. En l'actualitat des de desembre de 2019 hem estat lluitant per poder assistir a les reunions amb veu, però sense vot, tal com ens permet la llei, però la desídia de l'empresa i les traves i secretisme dels sindicats membres ho han evitat fins al dia 12/4/22 que després de diversos tocs d'atenció a la directiva no els ha quedat més remei que complir la llei.

CADA QUANT ES REUNEIX EL COMITÈ? La llei estableix que mínim, s'ha de reunir cada tres mesos però TARRAGONA IS DIFFERENT, i com sembla que aquí a la província va tot sobre rodes, els sindicats membres en un flagrant desistiment de funcions, en dos anys i pico només s'han reunit uns tres cops, l'última va ser fa més d'un any, el 31/3/2021.


QUE ES COU A TARRAGONA? 

CGT CORREUS TARRAGONA T'HO EXPLIQUEM

REUNIÓ DEL PASSAT 12 D'ABRIL DE 2022

Era la primera reunió que CGT assistíem i ja vam viure la primera situació surrealista.

En els punts a tractar, en destacava un que era "Prueba piloto nuevo modelo cartería y nuevos modelos carros de reparto."

CGT Correus Tarragona teníem bastant d'interès a tractar aquest tema, ja que va afectar en el seu dia a les unitats d'Amposta i Salou on CGT vam sol·licitar una avaluació de riscos que encara no s'ha portat a terme. 

També sabem que aquest model de carteria, que aviat ens afectarà a tots, té molts aspectes negatius en l'àmbit psicosocial i que és necessari tractar.

A continuació us exposem les preguntes i plantejaments relatius a la salut dels treballadors, dins de l'àmbit del nou model de carteria, que CGT Correus Tarragona volíem fer a la Direcció.

PREGUNTAS

que piensan hacer con los barrios que están permanentemente sin cubrir en la actualidad. ¿los integrarán en una zona de 4 secciones con 3 efectivos como hicieron en Salou o cumplirán lo acordado en Madrid de respetar un barrio / un cartero?

(Ref. punto 2) ¿Se puede dar cumplimiento a la Ley Postal Universal en cuestión de plazos, organizando el reparto por volumen de objetos? Que nos digan cómo y como evitarán las sobrecargas de trabajo.

(Ref. punto 4) Aquí se plantea dar más responsabilidades a los carteros de forma obligatoria y sin hablar de ningún tipo de retribución. No entendemos porqué debemos los carteros, enfrentarnos entre nosotros o asumir más faena cuando coincidamos con personal que tenga, por cualquier causa, un ritmo de trabajo diferente al nuestro. El problema del “trabajo en equipo” es que pretende que seamos nuestros propios policías y que prolongado en el tiempo sea políticamente incorrecto coger un AP, o una baja médica porque perjudicas al resto del equipo. ¿se ha considerado alguna medida para paliar el estrés por la asunción de más responsabilidades?  Y ¿ Alguna medida para evitar el enrarecimiento del clima laboral cuando alguien haga uso de AP’s, bajas médicas, etc.?

(Ref. punto 6)¿Qué tipo de ausencias son las que NO van a cubrir? Puesto que las ausencias implican más faena al resto del grupo y por tanto más estrés y sobrecargas de trabajo.

(Ref. punto 6)¿Cómo pretenden valorar, medir, y asignar las sobrecargas de trabajo derivadas de las ausencias en un contexto psicosocial seguro para los trabajadores?

PLANTEAMIENTOS

  (Ref. punto 5) No se puede estresar más todavía al personal, haciéndoles responsables, no solo de los envíos de su recorrido, sino también de los envíos de todo el grupo de trabajo.

Deseamos que la retirada de mobiliario se realice de forma responsable y atendiendo a la realidad de cada unidad.

Com podeu comprovar, són qüestions totes relacionades amb estrès, sobrecàrregues de feina i factors psicosocials lesius per la nostra salut, que competeixen al Comitè de Seguretat i Salut Provincial i queda fora de dubte que no sigui l'òrgan adequat per tractar-ho.

Doncs bé, CCOO i UGT, fent un ús pervers de la seva representació i allunyant-se dels interessos dels treballadors de Tarragona, VAN PROPOSAR I VOTAR QUE AQUEST PUNT FOS ELIMINAT I NO ES TRACTÉS EN EL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT PROVINCIAL.

SIMPLEMENT AL·LUCINANT!!! Segons ells, i sense saber el que ens volia exposar l'empresa, van considerar que aquest punt era PER NEGOCIAR el nou model de carteria i que al CSSP no era l'òrgan competent i, per tant, que no es tractés. 

Però no us ho perdeu, a més de fer una interpretació subjectiva i irreal d'aquest punt, a l'hora de la veritat, A LA TAULA DE MADRID on es va començar a dialogar amb l'empresa sobre el nou model de carteria, NI CCOO NI UGT SI HAN PRESENTAT NI UNA SOLA VEGADA.


¿POT SER QUE ESTEM UN ALTRE COP COM FA VINT ANYS, DAVANT D'UNA CONXORXA POLITICO-SINDICAL DE FEIJÓ- CCOO- UGT EN LA QUE UNS BUSQUIN DESACREDITAR EL GOVERN PER ARRIBAR AL PODER I ALTRES QUE DESTITUEIXIN PER MOTIUS PERSONALS A l'ACTUAL PRESIDENT DE CORREUS? 

Tot és possible, el que sí que queda clar és que aquests sindicats els importa ben poc el dia a dia dels treballadors i anteposen els seus interessos partidistes enfront dels interessos de la plantilla.

Ara ja us podeu fer una idea de per què no volen que CGT CORREUS TARRAGONA estiguem al CPSS, perquè no volen que denunciem públicament les seves malifetes i inoperància.


 

 


No hay comentarios:

/