SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

miércoles, 7 de junio de 2023

EL QUE NINGÚ T'EXPLICARA SOBRE LES CREMES SOLARS PROTECTORES A CORREUS

Aquesta setmana a conecta s'ha publicat un comunicat de l'empresa titulat "Proporcionamos protección solar a todo nuestro personal de reparto".

 Al llegir el comunicat ens diuen que ja podem utilitzar la crema solar fotoprotectora que trobarem al nostre centre de treball i recomanen que l'utilitzem abans de sortir a repartir per protegir-nos de les radiacions solars.

 El text acaba amb la frase "En estos meses de calor, te animamos a usar la crema todos los días para cuidar tu piel y tu salud".

 El que pot ser que desconegui una part de la plantilla, és que aquest acte "bondadós" de l'empresa no és per voluntat pròpia de la directiva, ni ha arribat a materialitzar-se per un sentiment ètic de protegir la plantilla de Correus.

 La raó per la qual avui podem protegir-nos dels raigs UV, es remunta a fa VUIT ANYS a les illes Canàries, quan CGT, l'any 2015, vam començar a sol·licitar que Correus proporciones crema protectora UV com a Equipament de Protecció Individual (EPI) a tot el personal de repartiment.

 En aquella època ens vam quedar sols en aquesta reivindicació que va ser inclòs titllada per altres sindicats com desmesurada.

 Després de diverses denúncies, inspecció de treball va multar a Correus per no protegir correctament als seus treballadors i treballadores de repartiment.

 L'any 2016 Correus va recórrer la multa als jutjats, els quals li van rebaixar la quantia a pagar a 5.000€, però el jutge coincideix amb inspecció de treball i cita textualment "EL RIESGO A LA RADIACIÓN SOLAR HA DE SER TENIDO EN CUENTA EN LA EVALUACIÓN DE RIESGOS, NO ALCANZANDO A ENTENDERSE LAS RESISTENCIAS DE LA ENTIDAD ACTORA (Correus)"

Però això no va acabar aquí, la Directiva va acatar la sentència de forma discriminatòria i només va proporcionar la crema protectora a la plantilla de les illes Canàries.

 CGT no vam desistir i vam estar els anys següents denunciant aquest fet en diverses Inspeccions de Treball de diferents províncies.

 Després de desenes de denúncies de CGT, milers d'euros en multes i un fotimer de requeriments d'inspecció de treball, per fi protegir-nos de la radiació solar a Correus, ha deixat de ser una despesa personal.


 

 

No hay comentarios:

/