SOMOS EL SINDICATO QUE TE INFORMA, DE TODO Y A TODOS.

Mi foto
EL BLOG SINDICAL QUE CREA TENDÈNCIES A TARRAGONA. EL BLOG AMB MÉS VISITES DIÀRIES. QUI ÉS AUTÈNTIC NO NECESSITA COPIAR

UTILIZA EL TRADUCTOR PARA LEER EL BLOG EN OTRO IDIOMA

viernes, 13 de marzo de 2020

INSTRUCCIONS PROVINCIALS SOBRE EL CORONAVIRUS A TARRAGONA


Aquest divendres 13 de març, hem tingut reunió tots els sindicats de Correus de Tarragona amb  RRHH per tal explicar-nos les mesures que planteja l’empresa front al coronavirus.
Les mesures proposades per Correus són 3 i diuen així:
1. Atención a colectivos especialmente sensibles: trabajadoras en situación de gestación, personal inmunodeprimido, personal con afecciones respiratorias graves y otras situaciones severas (trasplantes, patologías circulatorias agudas, etc.).
Se favorecerá para estas personas que puedan permanecer en su domicilio, pudiendo aplicarse medidas de teletrabajo.
2. Medidas de flexibilidad y adaptación de jornada que faciliten al trabajador compaginar su actividad laboral con su situación familiar, en el caso de que fuera estrictamente necesario.
Se podrán establecer, entre otras medidas, cambios de horario, flexibilidad en el horario de inicio y fin de la jornada laboral, cambios de turno, etc…
Sólo en aquellos supuestos de carácter excepcional, en los que las medidas de flexibilidad y adaptación de jornada no resulten eficaces, se podrán establecer otras medidas de conciliación, que permitan al empleado atender sus responsabilidades no laborales en su domicilio, mediante el teletrabajo.
3. Medidas preventivas complementarias. Adicionalmente se fomentarán actuaciones tales como, evitar los viajes que no sean necesarios, reducir las reuniones presenciales a las estrictamente necesarias, suspender las actividades
formativas presenciales, presentaciones y actos; así como la máxima aplicación de las medidas de higiene individuales y colectivas.

Per CGT Correus Tarragona ens sembla unes mesures totalment insuficients i hem proposat l’aplicació de les següents mesures:

MESURES DE PREVENCIÓ COMUNES EN REPARTIMENT, CTP's I OFICINES
- Incorporar horaris escalonats de treball per a evitar la concentració de personal dins dels centres de treball en els mateixos espais de temps amb personal voluntari.

-Implementar mesures relacionades amb el compliment de les distàncies de seguretat entre les persones dins dels centres de treball.

-Treballar amb el personal mínim indispensable i prescindir de les persones immunodeprimides o que pateixin afeccions mèdiques preexistents com a hipertensió arterial, malalties cardíaques, respiratòries o diabetis.

-Subministrar gels desinfectants per a mans en tots els centres, així com màscares i guants d'un sol ús.

-Augmentar els nivells de neteja en els centres de treball amb productes desinfectants adequats que compleixin amb els estàndards de qualitat necessaris, incidint en teclats, ratolins, lectors de codis de barres i segells de dates.

- Estudiar la possibilitat d'instal·lar escàners tèrmics en centres dotats amb molt de personal.

-Tancament dels centres de treball on es detectin positius en coronavirus, fins a haver realitzat una desinfecció total del lloc.

MESURES DE PREVENCIÓ EN REPARTIMENT
-Aplicar mesures extraordinàries en el lliurament de certificats, similars a les adoptades a Itàlia, dirigides a reduir l'exposició dels carters al contacte directe amb les persones, de manera que el carter pugui signar i dipositar els certificats directament en la bústia.

-En la mateixa línia del punt anterior, suspendre el repartiment d'enviaments ordinaris que no càpiguen en la bústia i avisar directament els enviaments contra reemborsament i els de lliurament en pròpia mà.

-En zones infectades, suspendre el repartiment.

MESURES DE PREVENCIÓ EN OFICINES
- Promoure iniciatives per a evitar situacions d'amuntegament de persones en les oficines de Correus, regulant l'accés i informant adequadament als clients amb senyals específics i cartells informatius.

- Establir en totes les oficines, línies de distància amb els llocs d'ATC i els clients.

-Obertura d'oficines en dies alterns.

-En zones infectades, tancament d'oficines.




CGT, Correus Tarragona recomanem al personal de ATC que col·loquin davant dels taulells des de ja!, i a l'espera de què l'empresa doti a l'oficina de l'estri convenient, algun moble com una taula, cadira, etc. per evitar que el públic es repengi al mostrador sense guardar el metre i mig de distància recomanat.

Així mateix els recomanem deixar d'agafar els mòbils dels usuaris per veure els n de seguiments dels enviaments i que els instin a què els dictin oralment.



Fins a nova ordre la direcció de Tarragona mantindrà una comunicació diària amb CGT i la resta d'OOSS per mantenir-nos informats de qualsevol novetat que vagi sorgint sobre el COVID-19.



https://drive.google.com/file/d/1O3wiV8ilKC2arsS0TrZuLD7WUcYntfoV/view?usp=sharing




https://drive.google.com/file/d/1ozMEXYeXnC2hmW1TQBF8v_Oq400oqF34/view?usp=sharing



No hay comentarios:

/